Meldingen van hulpdiensten in Almere realtime in je tijdlijn op Facebook ontvangen? - Klik hier voor meer informatie.
Klik om te vergroten

[Video] NS geeft muzikant boete van 380 euro na gezelligheid in de trein
Laatste update: zaterdag 28 januari 2017 - 18:03 uur


Reizigers in de trein van Amsterdam naar Almere kregen vrijdagavond een muzikaal optreden van muzikant Nathan Dillen. Echter was NS daar niet blij mee en gaf de man op station Almere Centrum een boete. Samen met zijn broer zat hij in de trein waar hij bedacht om wat klezmermuziek te spelen op zijn klarinet, nadat hij zijn medepassagiers om toestemming vroeg. Eenmaal aangekomen op station Almere Centrum bleek het over met de pret: de muzikant werd staande gehouden en er werd vervolgens een boete uitgeschreven van 380 euro ondanks dat zijn medepassagiers het voor hem opnamen.

Muziek in het OV

Het is niet de eerste keer dat een muzikant de sfeer in het openbaar vervoer verbeterd met een muziekinstrument. Zo zorgde Brian Abdoelhak eerder deze maand voor veel positieve reacties door in de bus van Almere Centrum naar Almere Oostvaarders zijn gitaar te pakken. De Almeerder wist daarmee zijn reizigers te laten meezingen met het nummer 'No Diggity'.

Video

Bekijk hieronder de video van klarinettist Nathan Dillen:


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Deel dit artikel dan via social media!

Max Joling

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content - met woorden.