Maak kans op een Thuisbezorgd.nl-coupon ter waarde van €10,- door mee te doen aan onze enquête!

"Geen verdenkingen na onderzoek naar illegale huwelijken in moskee Tussen de Vaarten"Naar aanleiding van een uitzending in oktober vorig jaar van het SBS6-programma 'Undercover in Nederland' heeft het Openbaar Ministerie onderzoek gedaan naar het sluiten van vermeende illegale religieuze huwelijken in de Al-Raza moskee in Tussen de Vaarten. Het onderzoek richtte zich op het sluiten van religieuze huwelijken terwijl de betrokken partijen niet voor de burgerlijke stand getrouwd zijn. Uit dit onderzoek zijn geen strafbare feiten naar voren gekomen.

Geen strafbare feiten

In de genoemde uitzending was te zien dat de voorzitter van de moskee leek te willen meewerken aan het sluiten van een religieus huwelijk, ook al was het hem duidelijk dat er geen burgerlijk huwelijk was voltrokken. "Omdat de daadwerkelijke voltrekking van dit religieuze huwelijk niet heeft plaatsgevonden, is er echter geen sprake van een strafbaar feit", aldus het OM. Mede naar aanleiding van meldingen in een anonieme brief heeft het OM nader onderzoek gedaan naar de werkwijze van de moskee. Hieruit is niet gebleken dat er eerder religieuze huwelijken zijn gesloten zonder dat daar een burgerlijk huwelijk aan vooraf is gegaan. Het Openbaar Ministerie heeft hiermee het onderzoek gesloten.

Max Joling

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content - met woorden.

reacties