Maak kans op een Thuisbezorgd.nl-coupon ter waarde van €10,- door mee te doen aan onze enquête!

Cameratoezicht in Kruidenwijk verlengd tot septemberHet cameratoezicht op het Saffraanplein en Lavendelplantsoen in de Kruidenwijk wordt verlengd tot 1 september. Dat meldt het college van B&W middels een brief aan de gemeenteraad. Al sinds juni vorig jaar is cameratoezicht ingesteld in deze gebieden vanwege de overlast door jongeren, voornamelijk waarbij passerende bussen werden bekogeld met stenen. Naast cameratoezicht zijn er ook maatregelen genomen zoals extra toezicht door politie en boa's. Ook wordt er jongerenwerk ingezet om de overlast door jongeren tegen te gaan.

Effectief

Volgens het college is de aanpak effectief en is het aantal incidenten afgenomen. "Belangrijk is dat deze stijgende lijn voortgezet wordt. Met het oog op het komende voorjaar en de zomer is het risico echter nog steeds aanwezig dat de overlast in de genoemde gebieden weer gaat oplaaien", aldus het college.

Walt Disneyplantsoen

Daarentegen is het cameratoezicht op het Walt Disneyplantsoen niet verlengd. Volgens het college is de aanhoudende overlast door een groep personen inmiddels afgenomen en er om die reden geen cameratoezicht meer noodzakelijk is in het gebied. Cameratoezicht was op het Walt Disneyplantsoen sinds mei 2015 van kracht.

Max Joling

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content - met woorden.

reacties