Maak kans op een Thuisbezorgd.nl-coupon ter waarde van €10,- door mee te doen aan onze enquête!

Conciërge van het jaar: dít zijn de genomineerdenOver een aantal dagen zal duidelijk worden die zich de conciërge van het jaar 2016 mag noemen. D66-Kamerlid Paul van Meenen reikt komende vrijdag de titel uit aan één van de drie genomineerden. "We hebben in de afgelopen weken ruim 250 mailtjes ontvangen van leerlingen, ouders en docenten met ontzettend lieve en enthousiaste verhalen over Almeerse conciërges," zegt D66-raadslid Martine van Bemmel. "Uit al die mails zijn deze drie kanjers geselecteerd om in aanmerking te komen voor de titel Conciërge van het Jaar 2016."

Verkiezingen

Met de Conciërge van het jaar-verkiezing vraagt D66 aandacht voor het belang van deze medewerkers. Conciërges zorgen er op scholen bijvoorbeeld voor dat leerlingen zich kunnen ontwikkelen in een gezonde en veilige omgeving. Zij weten vaak precies wat er speelt onder de leerlingen en dragen bij aan het toezicht en de zorg van sociale veiligheid.

Genomineerden

In totaal heeft D66 drie conciërges overgehouden uit de inzendingen: Bert van den Broek (Echnaton), Heiko van de Wal (Sterrenschool De Ruimte) en John Hinten (Vrije School Raphael). Over conciërge Bert valt er uit de nominatie te lezen dat hij is genomineerd vanwege zijn belangrijke pedagogische rol op de school: "Hij staat in de ochtend bij de deur en hij ziet dan al of het goed gaat met een leerling en houdt deze leerling in de gaten. Hij hoort veel en voorkomt daardoor allerlei problemen. Hij speelt een belangrijke rol bij GSA (Gay Straight Alliance), zo heeft hij bijvoorbeeld een kast gemaakt waar kinderen op de paarse vrijdag uit kunnen komen en hij is heel actief in het uitdragen dat iedereen welkom is bij Echnaton ondanks de geaardheid." Heiko is nergens te beroerd voor en de kinderen zijn dol op hem: "Hij staat iedere minuut van de dag klaar, maakt grapjes, plakt pleisters en laat ieder kind in zijn waarde. Dat doet hij allemaal op vrijwillige basis, deze man verdient een gouden lijstje." John is op de Vrije School Raphael een echte duizendpoot die zich op veel terreinen inzet op de school: "Onderhoud, planning spreekkamers en grote zaal, verzorgen van koffie of thee en lunches, timmeren kasten op maat en nog tal van werkzaamheden binnen de school." Komende vrijdag wordt bekend wie zich de conciërge van het jaar 2016 mag noemen.

Max Joling

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content - met woorden.

reacties