Maak kans op een Thuisbezorgd.nl-coupon ter waarde van €10,- door mee te doen aan onze enquête!

[Foto's] D66 zet vrijwilligers Buitenhaeghe in het zonnetje op ValentijnsdagAfgelopen dinsdag heeft D66 Almere in het kader van Valentijnsdag de vrijwilligers bij Buitenhaeghe in Almere Buiten in het zonnetje gezet. Fractielid Rob van de Kamp en afdelingsvoorzitter Fons van der Ham kwamen op deze zonnige dag langs in het zorgcentrum met een aantal Valentijnsvlaaien.

Hart onder de riem

"Jaarlijks gaan we op 14 februari langs bij een instelling waar vrijwilligers een belangrijke rol spelen", aldus D66 Almere-voorzitter Fons van der Ham. "We steken u daarmee een hart onder de riem en laten onze waardering zien, want u bent eigenlijk onmisbaar. Om u daarvoor te bedanken hebben we wat lekkers voor u meegebracht. Deze Valentijnsdag zetten wij u in het zonnetje."

Meer dan een zorgcentrum

Coördinator Marja de Lange is vol enthousiasme en laat met zichtbaar veel plezier het restaurant en de keuken zien: "Met ons restaurant en onze activiteitenruimte voorzien we in een echte behoefte in de buurt. Wijkbewoners komen hier eten, maar ook high tea-en, ontmoeten elkaar of doen samen een workshop. Iedereen komt hier samen. Iedere avond is het vol in het restaurant en dan heb je het over zo’n 35 man." Over de vrijwilligers is zij vol lof: "Zij zijn zo belangrijk voor ons, om alles draaiende te houden maar ook om even een praatje te maken met de bewoners van het zorgcentrum. Of lekker naar buiten in de frisse lucht. Dingen waar het personeel eigenlijk niet aan toekomt. We vinden het dus harstikke leuk dat jullie hier zijn om hen te bedanken!" De vrijwilligers lieten zich vervolgens de kersen- en appelkruimelvlaai prima smaken maar niet te lang want het werk ging echter gewoon door. De tafels moesten namelijk worden gedekt voor de buurtbewoners die 's avonds konden genieten van een maaltijd met rode kool.

Foto's

IMG_3526 IMG_3532

Max Joling

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content - met woorden.

reacties