Maak kans op een Thuisbezorgd.nl-coupon ter waarde van €10,- door mee te doen aan onze enquête!

"Dierenasiel Almere technisch failliet"Het Dierenasiel Almere is technisch failliet, dat concludeert de krant Gooi- en Eemlander op basis van een financieel deskundige die de jaarrekeningen van het dierenasiel heeft bestudeerd. Zo heeft het dierenasiel een zwaar negatief eigen vermogen van 872.605 euro met een balanstotaal van 236.693 euro. "Normaal gesproken is een organisatie met een dergelijk negatief eigen vermogen bij zo'n balanstotaal technisch failliet", aldus de deskundige in de krant.

Faillissement

Volgens de deskundige zou een faillissement daarom onafwendbaar zijn: "als je naar de balans kijkt en de vorderingen plus liquide middelen (198.345 euro) confronteert met de kortlopende schulden (1.1 miljoen euro) dan is een failissement eigenlijk onafwendbaar."

Schriftelijke vragen

de PvdA in Almere heeft inmiddels schriftelijke vragen gesteld aan het college om duidelijkheid te krijgen over de situatie. Zo wil de partij van het college weten of de berichtgeving klopt en of het college geÔnformeerd is over de financiŽle positie van het dierenasiel. Ook wil de partij weten of het college al in gesprek is met het dierenasiel om te praten over de gevolgen voor de dierenwelzijnstaken en hoe het college de dierenwelzijnstaken zal voortzetten voor wanneer het tot een faillissement voor het dierenasiel zal leiden.
Maak kans op een diner voor twee bij Eet&Cafe Mokum en 5x2 kaarten voor de Libelle Zomerweek!

Max Joling

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content - met woorden.

reacties