Maak kans op een Thuisbezorgd.nl-coupon ter waarde van €10,- door mee te doen aan onze enquête!

Verloskundigen uit Flevoland beoordeeld met gemiddeld een 8,5Nederlandse vrouwen zijn zeer positief over hun verloskundige. Moeders beoordelen hun verloskundige met gemiddeld een 8,5, zo blijkt uit onderzoek van Hippe-Geboortekaartjes onder 1247 vrouwen die de afgelopen vijf jaar een kindje hebben gekregen. Verloskundigen uit Flevoland worden gemiddeld ook met een 8,5 beoordeeld. Overijsselse verloskundigen scoren met gemiddeld een 8,7 het hoogst van alle Nederlandse provincies.

Uitstekende begeleiding, zowel voor, tijdens als na de bevalling

Echo's maken om te checken of de baby zich goed ontwikkeld, hulp bij de bevalling, controles in het kraambed: zomaar wat taken die een verloskundige iedere dag op zich neemt. In het onderzoek is gevraagd om de begeleiding van de verloskundige te beoordelen tijdens de zwangerschap, tijdens de bevalling en in de kraamtijd. In al deze fases worden de verloskundigen uitstekend beoordeeld.

Verloskundigen zijn professioneel én lief

"Mijn verloskundigen waren zo lief en begripvol. Ze waren niet te beroerd om mijn 'angstverhalen' aan te horen en me daarin gerust te stellen", In de enquête was ruimte om het gegeven cijfer toe te lichten. Hier geven de vrouwen aan dat de verloskundigen niet alleen deskundig en professioneel zijn. Ook wordt er opvallend vaak aangegeven hoe lief, betrokken en vriendelijk de verloskundigen zijn. Het veelvuldige contact met de verloskundige zorgt voor een persoonlijke band, sommige vrouwen zijn zelfs Facebookvrienden geworden met hun verloskundige. De communicatie met de verloskundige wordt enorm gewaardeerd door de moeders van Nederland: vrouwen ervaren dat er veel ruimte is om vragen te stellen. De communicatie wordt dan ook beoordeeld met een 8,5. In Overijssel worden de verloskundigen het beste beoordeeld. De verloskundigen in deze provincie krijgen gemiddeld een 8,72

Max Joling

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content - met woorden.

reacties