Meldingen van hulpdiensten in Almere realtime in je tijdlijn op Facebook ontvangen? - Klik hier voor meer informatie.
Klik om te vergroten

The Voice Kids-deelnemer in opspraak na onjuist verhaal als Syrische vluchteling
Laatste update: woensdag 01 maart 2017 - 14:00 uur


De 13-jarige Jean uit AZC Almere die vorige week deelnam aan The Voice Kids en daarmee veel lof kreeg, is in opspraak geraakt nu zijn verhaal als vluchteling niet juist blijkt te zijn. Tijdens de uitzending vertelde de jonge migrant te zijn gevlucht uit de oorlog in SyriŽ en dat zijn vader is omgekomen, maar dat blijkt niet te kloppen. Het AD sprak met een neef en de vader van de jongen die verklaren dat Jean met zijn moeder en zusje uit Libanon zijn vertrokken vanwege een familieruzie.

'Goed leven in West-Europa'

Volgens de neef is het overgebleven gezin zonder hun vader vanuit Libanon via Turkije naar Griekenland vertrokken en hebben zij 3000 euro per persoon betaald om de oversteek te maken via een mensensmokkelaar. De neef vertelt dat zij graag in West-Europa een goed leven wilde gaan leiden en zij zonder paspoort zijn gereisd om de Nederlandse overheid in de waan te laten dat zij die niet hadden.

Confrontatie

Nadat de krant Jean telefonisch confronteerde met het feit dat zijn vader gewoon nog leeft, werd de verbinding direct verbroken en wilde daarna niet meer reageren. Uit screenshots van chatgesprekken tussen vader en zoon blijkt dat Jean zijn vader voor zichzelf dood heeft verklaard en dat hij geen contact wenst. De vader zegt dat zijn ex, de moeder van Jean, mogelijk op hem heeft ingepraat sinds zij vier jaar geleden uit elkaar zijn gegaan. Het is niet bekend of dit verhaal gevolgen heeft voor de asielprocedure van het gezin. (Foto: RTL)


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Deel dit artikel dan via social media!

Max Joling

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content - met woorden.