Maak kans op een Thuisbezorgd.nl-coupon ter waarde van €10,- door mee te doen aan onze enquête!

College: "Vormen van jeugdoverlast bij station Oostvaarders"Er is sprake van overlast bij station Oostvaarders wat mede wordt veroorzaakt door de jeugd, dat zegt het college van burgemeester & wethouders als antwoord op de schriftelijke vragen die het CDA stelde over de onveiligheid op- en rondom het station. Zo vroeg de partij zich af of er sprake was van een trend nadat er eerder zich een aantal incidenten voordeden. Volgens het college staan de drie incidenten los van elkaar en is er geen direct verband met het openbaar vervoer: "In dat opzicht is van een trend op dit moment geen sprake." Wel zijn er volgens het college vormen van (jeugd)overlast, ook in relatie tot het busvervoer, waardoor de stationsomgeving Oostvaarders een aandachtslocatie is.

Overleg

Het college zegt dat de gemeente samen met de politie, OM, ProRail, NS en Connexxion frequent overleg met elkaar hebben over het verbeteren van de veiligheid in- en rond het openbaar vervoer en de stations. Ook de locatie station Oostvaarders wordt periodiek geschouwd waarbij de acties die daaruit voortkomen worden opgepakt. Ook zegt het college dat er dagelijks toezicht is door politie en stadstoezicht en dat de gemeente in contact staat met de aanwezige ondernemers en de naastgelegen school het Buitenhout College.
Maak kans op een diner voor twee bij Eet&Cafe Mokum en 5x2 kaarten voor de Libelle Zomerweek, klik hier!

Max Joling

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content - met woorden.

reacties