Maak kans op een Thuisbezorgd.nl-coupon ter waarde van €10,- door mee te doen aan onze enquête!

Voorzitter Media036 kondigt vertrek aanWillem Miermans, voorzitter van de stadsomroep Media036, heeft zijn vertrek aangekondigd. Volgens Miermans heeft zijn besluit voornamelijk te maken doordat hij als persoon wordt tegengewerkt door de gemeente Almere en het ontwikkelen van de omroep daardoor zeer moeizaam verloopt.

Ontwikkelen

Bij de start van de omroep zijn er volgens Miermans vijf fases uitgestippeld. De eerste was het verkrijgen van de licentie wat ongekend moeizaam ging. De tweede en derde fase was om respectievelijk een radio- en tv studio te realiseren om vervolgens dagelijkse programma's te verzorgen. Dankzij steun van het bedrijfsleven en de vrijwilligers van de omroep is dat gelukt. In de huidige vierde fase is het de bedoeling om de programmering verder uit te breiden wat slechts gedeeltelijk lukt en er geen begin kan worden gemaakt aan de vijfde en tevens laatste fase om vervolgens bij de beste lokale omroepen van Nederland te behoren. "Aangezien die doelstelling onder mijn leiding niet haalbaar lijkt, trek ik mijn conclusies. Ik ben geen type dat op de winkel gaat passen, ik wil altijd onderdeel zijn van iets dynamisch en iets wat zich door ontwikkelt", aldus Miermans.

Tegengewerkt

Volgens Miermans wordt Media036 tegengewerkt door de gemeente Almere: via een klokkenluider kreeg Miermans te horen dat ambtenaren van de gemeente bedrijven ontmoedigen om samen te werken met de omroep: "In ÚÚn geval werd bij een bedrijf zelfs aangegeven dat deze opdrachten vanuit de gemeente wel kon worden vergeten wanneer zij een samenwerking met de omroep aan zouden gaan." Ten tweede noemt Miermans de verbouwing in Kunstlinie Almere Flevoland (KAF) waarvan de omroep drie weken overlast zou ondervinden wat zes maanden is geworden. Inmiddels zijn de studio's van de omroep nog steeds niet teruggeplaatst omdat de gemeente die financieel verantwoordelijk is nog geen toestemming daarvoor heeft gegeven. Hierdoor is het voor Media036 niet mogelijk om de radio-uitzendingen voort te zetten. "Het is erger geworden, KAF is inmiddels feestelijk heropend maar de omroep is nog steeds niet volledig operationeel. Hoewel de gemeente verantwoordelijk is voor de verbouwing verschuilt deze zich achter verhuurde KAF. Hierdoor werkt de gemeente ook nog splijtzwamátussen de omroep en KAF, terwijl de onderlinge relatie met KAF daarvoor als uitstekend kan worden betiteld", vertelt Miermans verder.

Subsidie

Het derde voorbeeld wat Miermans noemt is de subsidie die normaliter voor 31 december 2016 behoort te zijn behandeld maar er voor Media036 uitstel werd gegeven en de datum werd verzet naar 1 maart 2017. Inmiddels is er nog steeds geen subsidie ontvangen door de omroep.

Consequenties

Willem Miermans zal aanblijven tot er een nieuwe voorzitter is gevonden. Het is onduidelijk wat de opstap voor consequenties heeft voor de stadsomroep: "De genoemde klokkenluider geeft aan dat de tegenwerking te maken zou hebben met mij als persoon en minder met de omroep als geheel. Dat is voor mij persoonlijk pijnlijk", aldus Miermans. "Hoewel ik naast mijn professionele werkzaamheden al jaren op vrijwillige basis meer dan 25 uur per week actief ben om de omroep naar een hoger niveau te tillen, blijk ik voor de gemeente een sta in de weg te zijn. Mijn vertrek biedt echter wel volop perspectief voor de toekomst van de omroep."

Reactie gemeente

Wethouder Frits Huis, die over de subsidie van de omroep gaat, zegt eerst te ontwikkelingen van de omroep af te wachten en daarom de subsidie te hebben uitgesteld: "Wij bekostigen, maar wij willen wel graag weten wat wij bekostigen. Omdat wij over de ontwikkelingen hoorden, hebben wij even pas op de plaats gemaakt, om zeker te weten dat het gemeenschapsgeld goed terecht zou komen."

Max Joling

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content - met woorden.

reacties