Maak kans op een Thuisbezorgd.nl-coupon ter waarde van €10,- door mee te doen aan onze enquête!

Toon van Dijk: "Ik denk dat we met de PVV weer zullen gaan stijgen"Komende woensdag staat Nederland in het teken van de Tweede Kamerverkiezingen. Almere Nieuws sprak hierover met Toon van Dijk, fractievoorzitter van de PVV in Almere. In Almere heeft de PVV in tegenstelling tot alle andere partijen de meeste kiezers: zo is de PVV in Almere al sinds 2010 de grootste partij in de gemeenteraad. Alhoewel er naast de PVV nu ook de rechtse partijen VoorNederland (VNL) en Forum Voor Democratie (FVD) meedoen, denkt Toon van Dijk niet dat dit iets uitmaakt voor het aantal stemmen voor de PVV: "Dit zijn partijen met halve oplossingen. Daarmee zitten ze meer in het vaarwater van de VVD dan die van de PVV. Wil je iets bereiken, dan moeten we uit de EU en moeten we islamisering tegengaan. Daar laten deze partijen het liggen", aldus Van Dijk.

Hogere percentages

Tijdens de Tweede Kamerverkiezingen in 2010 en 2012 deed de PVV ook mee, waar de partij in Almere 17.68% (2010) en 13.9% (2012) van de stemmen binnen wist te slepen. Van Dijk verwacht dat de percentages dit jaar hoger liggen doordat de verwachtingen van de uitslagen voor de PVV ook hoger liggen: "ik denk dat we weer wat kunnen gaan stijgen." Met de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar in het vooruitzicht, denkt Van Dijk niet dat het stemgedrag van kiesgerechtigden in Almere een voorspelling zullen geven voor de uitslagen voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Kandidaat

Van Dijk is zelf ook kandidaat Kamerlid voor de PVV en staat op plek 26 op de kandidatenlijst. Of een zetel in de Kamer gevolgen heeft voor zijn fractievoorzitterschap voor de PVV in Almere, kan hij nog niet zeggen. "Wanneer dat het geval is, zullen we dat eerst overleggen binnen de fractie om vervolgens te kijken wat voor gevolgen dit heeft", vertelt Van Dijk. Naast Van Dijk staan de Almeerders Chris Jansen en Olaf Buitelaar op de kandidatenlijst van de PVV.

Opkomst

Almere heeft dit jaar circa 143.000 kiesgerechtigden. Het weerbeeld voor de woensdag is 12 graden waarbij het zonnetje ook even komt kijken - wat relatief gunstig is. Van Dijk hoopt op een hoge opkomst: "68 procent, maar ik hoop veel hoger dus roep mensen dan ook op om te gaan stemmen!" Van Dijk adviseert de kiesgerechtigden die willen dat Nederland Nederland blijft, om PVV te stemen: "Als je wilt dat de vloedgolf van islamitische immigranten tot een halt wordt gebracht en we ons geld weer aan onze ouderen besteden, stem dan PVV."

Max Joling

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content - met woorden.

reacties