Maak kans op een Thuisbezorgd.nl-coupon ter waarde van €10,- door mee te doen aan onze enquête!

Tele2 blijft achter met 4G dekking in AlmereNederland is voorloper op het gebied van internet en neemt wereldwijd de 10e plek in als het gaat om de snelheid van mobiel internet. Dit blijkt uit het gisteren gepresenteerde State of the Internet Connectivity rapport. Met de intrede van 4G is de snelheid aanzienlijk toegenomen waarbij providers snelheden beloven van ruim tien keer 3GB. De dekking van 4G is landelijk volgens de providers maar niet lang geleden doken berichten van probleemgebieden waar mobiele dekking niet vanzelfsprekend is. Deze gebieden bevinden zich voornamelijk aan de grens met België en Duitsland.

Dekking Almere

Uit onderzoek van Sim-only-internet.nl blijkt dat van de vier netwerkproviders alleen Tele2 geen volledige 4G dekking biedt in Almere. Tele2 is in 2015 gestart met de aanleg van een eigen 4G netwerk en concurreert hiermee met T-Mobile, Vodafone en KPN. Deze telecomproviders bieden op dit moment een volledige 4G dekking in Almere. Van de netwerkproviders KPN, Tele2, Vodafone en T-Mobile heeft de laatste het beste geteste netwerk. Voor 2G en 3G diensten wijkt Tele2 uit naar het netwerk van T-Mobile. Tele2 blokkeert vanaf 1 februari 2017 gebruikers die geen 4G mobiele telefoon hebben. De provider wil met deze stap meer klanten gebruik laten maken van het 4G netwerk waar de telecomprovider een licentie voor heeft. Bestaande klanten kunnen nog wel gebruik blijven maken van een 3G toestel.

Max Joling

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content - met woorden.

reacties