Maak kans op een Thuisbezorgd.nl-coupon ter waarde van €10,- door mee te doen aan onze enquête!

Bouw nieuwe appartementen in Almere Buiten eind maart van startMet het hijsen van een vlag markeerden Tjeerd Herrema (Wethouder ruimte, wonen en wijken) Arjan Deutekom (directeur GoedeStede) en Antje de Groot (directeur Trebbe Oost & Noord) de officiële start van de bouw van 99 appartementen in het centrum van Almere Buiten. Naar verwachting gaat de bouw van de nieuwe appartementen eind deze maand van start. Eerder deze maand werd het naastgelegen parkeerterrein al grotendeels afgezet om deze in te richten als bouwplaats.

Betaalbare woningen

Ik kan wel stellen dat met deze nieuwe woningen de trein voor meer sociale huurwoningen in Almere behoorlijk op stoom begint te komen”, aldus Arjan Deutekom. De nieuwbouw past ook binnen de prestatieafspraken die de gemeente Almere en woningstichting GoedeStede gemaakt hebben. Antje de Groot: “Het is opnieuw gelukt binnen de strikte kaders van sociale woningbouw goede, betaalbare huurwoningen te bouwen. Dit kan alleen maar doordat GoedeStede investeert in goede samenwerkingen met vaste partners.

Ontwerp

De twee appartementencomplexen verrijzen op de hoek van de Evenaar en de Rio de Janeirostraat in het Centrum van Almere Buiten. Ze zijn ontworpen door het gerenommeerde architecturenbureau Inbo. Het ontwerp kenmerkt zich door ingetogen architectuur met rijzige volumes en op de hoek van de Evenaar en de Rio de Janeirostraat een stoer hoogte accent. Door één type steen, in diverse metselwerkverbanden toe te passen, krijgen de gebouwen een grootse en rijke uitstraling.

Voor alle leeftijden

Het complex Castrolanda biedt ruimte aan 56 woningen. Het gebouw Holambra heeft 43 appartementen. Mede door de diversiteit in de complexen (twee- en driekamerappartementen met een vloeroppervlak tussen 50m2 en 70m2) zijn de woningen zeer geschikt voor één- en tweepersoons huishoudens van alle leeftijden. De bouw van beide complexen start eind deze maand, naar verwachting worden de twee complexen in het voorjaar van 2018 opgeleverd.
Dit artikel werd mede mogelijk gemaakt door: mobiele-telefoons.com

Max Joling

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content - met woorden.

reacties