Maak kans op een Thuisbezorgd.nl-coupon ter waarde van €10,- door mee te doen aan onze enquête!

Vorig jaar 581 statushouders gehuisvest in AlmereDe gemeente Almere heeft vorig jaar in totaal 581 statushouders gehuisvest. Dat meldt het college van B&W aan de gemeenteraad. Volgens het college bestaat dat aantal voornamelijk uit alleenstaanden en is het om die reden in het eerste kwartaal van dit jaar voornamelijk statushouders te huisvesten in het kader van gezinshereniging. In totaal zouden er circa 500 statushouders dit jaar gehuisvest moeten worden. Van die 500 zijn er 100 afkomstig uit de achterstand die eigenlijk vorig jaar al een woning toegewezen hadden moeten krijgen.

Aanbod

"Dit vraagt om een ander aanbod van woningen, waarover wij met de woningbouwcorporaties in gesprek zijn. Ons uitgangspunt blijft dat wij alleenstaanden zoveel mogelijk onzelfstandig huisvesten", aldus het college. De vrijkomende plekken als gevolg van gezinshereniging zullen opnieuw worden ingezet om alleenstaanden te huisvesten.

Max Joling

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content - met woorden.

reacties