Maak kans op een Thuisbezorgd.nl-coupon ter waarde van €10,- door mee te doen aan onze enquête!

Rocher (24) en Karishma (23) begroeven hun te vroeg geboren dochter op Vlinderveld: "mooi en bijzonder tegelijk"Afgelopen zaterdag opende op de begraafplaats van Kruidenwijk een begraafplaats speciaal voor baby's die voor de vierentwintigste week zijn overleden. Rocher (24) en Karishma (23) uit Nobelhorst hebben hun overleden dochtertje genaamd Vaishali begraven op het Vlinderveld. Op 13 november vorig jaar werd de dochter van Rocher en Karishma al na 22 weken zwangerschap geboren, waarna zij is overleden. Tot nu toe is de doodsoorzaak onbekend. "Nadat Vaishali was overleden, zijn zowel Karishma als Vaishali onderzocht waaruit is gebleken dat zij beiden gezond waren. De oorzaak van de vroeggeboorte hebben zij helaas niet kunnen achterhalen, dit blijft voor ons helaas een groot vraagteken", vertelt Rocher. Als het Vlinderveld er niet zou zijn geweest, had het jonge stel de keuze om hun dochtertje te laten cremeren of te laten bijzetten in de speciale grafkamers voor kinderen. Alhoewel de zwangerschap van Rocher en Karishma niet gepland was, was hun dochtertje meer dan welkom: "Het is ons eerste kindje, om die reden blijft het heel moeilijk dat zij niet bij ons had mogen zijn." Het koppel is vooral diegenen erg dankbaar die hebben meegewerkt aan het realiseren van het Vlinderveld waardoor zij nu een speciaal plekje hebben voor hun dochter. "Het is voor ons mooi en tegelijkertijd enorm bijzonder om onze dochter op zo een manier te laten erkennen dat zij bij ons is geweest", vertelt Rocher.

Vlinderveld

Het Vlinderveld is een speciale begraafplaats waar baby's kunnen worden begraven die voor de vierentwintigste week zijn overleden. Het initiatief van is afkomstig van Els van Boxtel, wier kleindochter met 23 weken te vroeg werd geboren. Toen zij haar wilden begraven, bleek daar geen mogelijkheid voor te zijn. De opening van het Vlinderveld werd verricht door omroep MAX-presentator Jan Slagter. IMG_4705

Max Joling

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content - met woorden.

reacties