Meldingen van hulpdiensten in Almere realtime in je tijdlijn op Facebook ontvangen? - Klik hier voor meer informatie.
Klik om te vergroten

College: "niet de taak van gemeente om Schotse Hooglanders bij te voeren"
Laatste update: donderdag 23 maart 2017 - 12:33 uur


Het is niet de taak van de gemeente om de Schotse Hooglanders op het eiland Isla Bonita te voeren. Dat antwoordt het college op de schriftelijke vragen die het CDA begin maart stelde.

Volgens het college was de gemeente vroeger wel verantwoordelijk voor het bijvoeren van de dieren, maar is daar in het huidige contract met de eigenaar geen sprake meer van: "Inmiddels ligt de verantwoordelijkheid al weer enige tijd bij de eigenaar zelf."

Bebouwing

Volgens het college is het de bedoeling dat er op termijn woningbouw gaat plaatsvinden op Isla Bonita maar moet het eiland tot die tijd wel beheerd worden.

"Sinds enkele jaren laten we dat graag aan de Schotse Hooglanders over, omdat dit veel meer toevoegt aan de beleving van het gebied en vanwege kansen die het biedt voor de tijdelijke natuur."


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Deel dit artikel dan via social media!

Max Joling

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content - met woorden.