Kom je op vrijdag 1 juni ook naar onze bingo ter gelegenheid van ons 5-jarig bestaan? Klik hier voor meer informatie!
Klik om te vergroten

Wethouder De Jonge opent Week van het geld
Laatste update: dinsdag 28 maart 2017 - 12:13 uur


Afgelopen maandag heeft wethouder Froukje de Jonge samen met het Money Team de 'Week van het geld' in Almere feestelijk geopend. Leerlingen van openbare basisschool de Albatros en de Torteltuin waren hierbij aanwezig. "We willen onze kinderen zo vroeg mogelijk het belang laten inzien van het goed omgaan met geld", aldus De Jonge. Tijdens de week van het geld gaan veel scholen in Almere van start met het thema van dit jaar: 'Maakt geld gelukkig?'. Zij doen dit met lesmateriaal van Wijzer in Geldzaken, Bank voor de Klas of de Spangas lessenserie 'Leergeld'. Na de opening heeft wethouder De Jonge voorgelezen aan groep 1 en 2 uit het boek Meneer Beer. Hierin wordt verteld hoe Meneer Beer beter moet leren omgaan met geld. Voor ouders en belangstellenden was er 's ochtends ook een informatiebijeenkomst over FinanciŽle Opvoeding.

Activiteiten Week van het geld

Komende week staan er in Almere meerdere activiteiten op het programma omtrent de Week van het geld.: zo is er op woensdag 29 maart een Braderie op het schoolplein van openbare basisschool de Albatros. Tijdens de Braderie kunnen kinderen spullen verkopen. Ook zullen er verschillende sport- en spelactiviteiten zijn. Tegen een kleine betaling kan men deelnemen aan alle activiteiten. Het geld dat hiermee wordt opgehaald is volledig voor het goede doel Stichting Jarige Job. Op vrijdag 31 maart woont wethouder Froukje de Jonge een gastles bij uit de speciale lessenserie 'Hoe wordt je rijk?' van Wijzer in Geldzaken.

Max Joling

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content - met woorden.