Maak kans op een Thuisbezorgd.nl-coupon ter waarde van €10,- door mee te doen aan onze enquête!

Meerderheid vindt Evenaar in Almere Buiten onveiligEen meerderheid (66 procent) vindt de Evenaar in Almere Buiten onveilig. Zo blijkt uit de antwoorden van een enquête dat de SP heeft gehouden onder inwoners. Aan de enquête deden 267 respondenten mee. Van alle respondenten geeft 66 procent aan de Evenaar verkeersonveilig te vinden, van deze 66 procent heeft 85 procent wel eens een (bijna-)ongeluk meegemaakt.

Veiligheid

De Evenaar in Almere Buiten is al langere tijd onderwerp van gesprek, zowel in de politiek als onder inwoners. Zo zijn er al meerdere onderzoeken gedaan doordat er op de doorgaande weg te veel ongelukken zouden gebeuren. "Opvallend aan deze enquête is dat de respondenten die aangeven de Evenaar wel verkeersveilig te vinden, voornamelijk het gedrag van medeweggebruikers noemen als het probleem. Zoals het niet weten wie er voorrang heeft, gevaarlijk oversteken etc.", aldus de SP. De kruising die het meest door respondenten genoemd wordt is de kruising met de Atlasdreef. Ook de kruising bij station Oostvaarders en de Lombokstraat werden regelmatig genoemd.

Oorzaken

De oorzaken van de verkeersonveiligheid zou volgens de respondenten voornamelijk te maken hebben met kruisingen, drempels en het verlenen van voorrang. Ook de drukte op bepaalde momenten en oversteekplaatsen zijn veelal genoemd. De respondenten vonden vooral dat de oversteekplaatsen zouden moeten worden verbeterd, bijvoorbeeld door het aanleggen van zebrapaden of verkeerslichten voor overstekende voetgangers.

Breed onderzoek

De SP beveelt de gemeente aan om een breed onderzoek te doen naar de verkeersveiligheid van de Evenaar: "En dan niet alleen met verkeersdeskundigen en getallen, maar vooral de gebruikers te bevragen over hun bevindingen en aanbevelingen." Volgens de partij zouden vooral de scholen rondom de Evenaar betrokken moeten worden bij het onderzoek. De resultaten van de enquête zijn donderdagavond voorafgaand aan de politieke markt op het stadhuis aangeboden aan wethouder Frits Huis.

Max Joling

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content - met woorden.

reacties