Kom je op vrijdag 1 juni ook naar onze bingo ter gelegenheid van ons 5-jarig bestaan? Klik hier voor meer informatie!
Klik om te vergroten

Burgemeester Weerwind sluit twee bedrijfspanden in Almere Haven vanwege drugshandel
Laatste update: dinsdag 04 april 2017 - 12:33 uur


Burgemeester Weerwind heeft besloten om twee bedrijfspanden gelegen op het bedrijventerrein De Steiger voor 3 maanden te sluiten omdat de panden werden gebruikt voor drugshandel. Eerder trof de politie bij een doorzoeking in de twee bedrijfspanden respectievelijk ruim 13 en 3 kilo hennep en een grote hoeveelheid hennep gerelateerde goederen als verlichtingsarmaturen, koolstoffilters, luchtkoelinstallaties weegschalen en kniptafels aan. Al deze goederen, met een totaal gewicht van meer dan 14.000 kilo, zijn in beslag genomen en vernietigd.

'Onacceptabel'

Met de sluiting van de twee bedrijfspanden geeft Weerwind uitvoering aan het Damoclesbeleid 2015. Dit beleid geeft de burgemeester bevoegdheid om zonder waarschuwing direct in te grijpen wanneer er middelen worden verkocht, afgeleverd of verstrekt, die in strijd zijn met de Opiumwet. Met de sluiting wordt een stevig signaal afgegeven dat de handel in drugs onacceptabel is en dat er hard tegen wordt opgetreden.

Max Joling

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content - met woorden.