Meldingen van hulpdiensten in Almere realtime in je tijdlijn op Facebook ontvangen? - Klik hier voor meer informatie.
Klik om te vergroten

[UPDATE 13.17u] [Video] Jarenlange burenterreur in Almere Haven, instanties lijken niets te doen
Laatste update: vrijdag 07 april 2017 - 13:22 uur


Havenaar Yvonne van Merkesteijn is ten einde raad. Al jarenlang ondervindt zij overlast van haar onderbuurvrouw waarbij instanties als de gemeente, woningcorporatie De Alliantie en politie geen actie lijken te ondernemen. Zo wordt Van Merkesteijn al sinds 2011 onder andere geprovoceerd, geslagen, bedreigd, beledigd en ge´ntimideerd. Volgens eigen zeggen heeft de politie haar afgeraden om aangifte te doen omdat dat geen zin zou hebben. "Het doen van aangifte is mij afgeraden, dat zou geen zin hebben omdat er alleen een 12-jarig meisje kon getuigen. Verder is mij medegedeeld dat de politie pas actie kan ondernemen wanneer mijn onderbuurvrouw op heterdaad wordt betrapt. Ook al heb ik al meer dan 100 keren gebeld, geleid tot actie heeft dit niet helaas", aldus Van Merkesteijn. Volgens de Havenaar heeft haar buurvrouw een camera naar buiten gericht zodat zij precies kan zien wanneer er politie aankomt en op dat moment kan stoppen met de treiterpraktijken. Meerdere personenábevestigen het verhaal over de overlast door de onderbuurvrouw in kwestie.

Dossier

Op aanraden van woningcorporatie De Alliantie heeft Van Merkesteijn vervolgens een logboek bijgehouden met zaken over haar onderbuurvrouw, waarin inmiddels 18 verschillende onderwerpen genoemd worden. Toen zij dit aan heeft geboden bij De Alliantie, werd haar medegedeeld dat haar onderbuurvrouw ook wel eens beklag doet over haar: "dat mijn onderbuurvrouw 'wel eens' klaagt over mij, is geen vergelijking tot mijn jarenlange overlast wat zich dagelijks voortzet." Vervolgens is het logboek door De Alliantie aan de kant geschoven en bleef ook daar het ondernemen van actie uit.

Aanbouw

In oktober 2012 werd er een aanbouw geplaatst bij de onderbuurvrouw terwijl de gemeente pas in 2016 daarvoor na meerdere bezwaarschriften en weigeringen van de vergunning een omgevingsvergunning verleende voor de aanbouw. Hiermee lijkt de aanbouw illegaal geplaatst te zijn door de onderbuurvrouw.

Update: reactie gemeente

De gemeente laat vrijdagochtend in een reactie weten dat de zaak inmiddels onder de aandacht ligt bij burgemeester Weerwind.

Update: reactie De Alliantie

Donderdagmiddag gaf De Alliantie bij navraag aan niet inhoudelijk te willen reageren op de zaak. Vrijdagmiddag gaven zij aan dat de zaak hun aandacht heeft. Lees hier de complete reactie van De Alliantie.

Video

In een video die Van Merkesteijn eerder deze maand opnam ter bewijs, is te zien hoe haar onderbuurvrouw de tuinslang pakt en vervolgens opzettelijk in de richting van de etage boven haar spuit. Ook zijn er allerlei Engelse leuzen te horen als "kiss my ass", "fuck you men" en dat zij niet bang is voor de politie. De politie heeft aangegeven niet te willen reageren op de zaak.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Deel dit artikel dan via social media!

Max Joling

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content - met woorden.