Maak kans op een Thuisbezorgd.nl-coupon ter waarde van €10,- door mee te doen aan onze enquête!

College: "containerwoningen in Tussen de Vaarten voor jongeren die op zichzelf willen wonen"De containerwoningen die binnenkort in Tussen de Vaarten worden geplaatst, zullen voornamelijk bewoond worden door jongeren die graag op hunzelf willen wonen. Dat antwoordt het college op schriftelijke vragen die de PVV eerder stelde. "De woningen worden geplaatst voor de huidige vraag van de Almeerse woningzoekenden en zijn niet gelabeld voor mensen met een specifieke achtergrond of problematiek. In praktijk zullen het vooral jongeren zijn die hier, gezien de grootte van de units, willen wonen", aldus het college.

Petitie

Bewoners van de wijk Mark Lieferink, AriŽn Izeboud en Frank Berg startten eerder een petitie om de komst van de containerwoningen te voorkomen. Zo beweerden zij dat zij bang zijn dat de jongeren vooral voor problemen zouden kunnen zorgen in de wijk en dat de gemeente de containerwoningen zonder overleg zou plaatsen. Volgens het college zijn de bewoners van de wijk wel degelijk geÔnformeerd:†"Ruim 770 bewoners hebben vooraf een brief met informatie en een uitnodiging voor de inloopavond ontvangen. Circa 70 bewoners hebben de inloopavond bezocht." De containerwoningen zullen voor een duur van 15 jaar worden geplaatst in de wijk.

Max Joling

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content - met woorden.

reacties