Maak kans op een Thuisbezorgd.nl-coupon ter waarde van €10,- door mee te doen aan onze enquête!

Nieuw adres voor leefstijladvies bij Gewichtsconsulent Angelique in Almere PoortEen nieuw adres voor leefstijladvies is sinds deze maand beschikbaar in Almere: bij gewichtsconsulent Angelique aan het Damarapad 10 kunnen cliŽnten terecht voor voedingsadviezen. Niet alleen op locatie, maar ook bij de cliŽnten thuis. In december 2016 behaalde Angelique Peters haar diploma tot gewichtsconsulent waarmee zij zich heeft kunnen aansluiten bij de overkoepelende Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN). Volgens Peters ligt de nadruk op gezond afvallen zonder dure afslankmiddelen en het beantwoorden van voedingsvraagstukken: de begeleiding wordt veelal gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekeraar.

Persoonlijk advies

'In de praktijk begeleid ik mensen met overgewicht naar een gezond gewicht,"†zegt Angelique Peters. "Een goed afslankadvies staat niet in een boekje, het is tenslotte altijd een persoonlijk verhaal." Angelique legt uit dat zij onder andere werkt met een analyse van de huidige voedingsgewoontes. Zij legt de nadruk op gezond eten, voldoende beweging en werkt coachend richting gewenst eetgedrag.

Vergoeding zorgverzekeraars

Een wonderdieet legt de gewichtsconsulent niet op: BGN-erkende gewichtsconsulenten werken niet met afslankmiddelen of maaltijdvervangers. "Je moet het in de regel ook niet van dat soort producten hebben. Die leiden misschien even tot gewichtsverlies, maar zorgen vaak ook voor het jojo-effect als mensen stoppen of weer in hun oude eetpatroon vervallen,"†aldus de nieuwe gewichtsconsulent van Almere Poort. Stapsgewijs de leefstijl aanpassen is het doel, daar hebben lichaam en geest het meeste baat bij. De werkwijze van BGN-gewichtsconsulenten heeft er mede voor gezorgd dat veel zorgverzekeraars (gedeeltelijk) de kosten van de consulten bij Gewichtsconsulent Angelique vergoeden. Tot en met eind mei geldt voor nieuwe cliŽnten een aanbieding van 15 procent korting op het intakegesprek. Meer informatie is te vinden op de website van Gewichtsconsulent Angelique. 400dpiLogo

Max Joling

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content - met woorden.

reacties