Kom je op vrijdag 1 juni ook naar onze bingo ter gelegenheid van ons 5-jarig bestaan? Klik hier voor meer informatie!
Klik om te vergroten

Koningsdag 2017: wat is er te doen in Almere?
Laatste update: donderdag 27 april 2017 - 12:05 uur


Ook dit jaar is er weer van alles te doen tijdens Koningsnacht en Koningsdag in Almere. In dit artikel vindt je een overzicht van de leukste activiteiten die tijdens deze twee dagen worden georganiseerd in de stad!

Vrijmarkten

Zoals bekend is staan de stadsdelen ook dit jaar in het teken van de vrijmarkten. Op een aantal straten en pleinen in de centra van Almere Buiten, Stad, Haven en Poort is het mogelijk om spullen te verkopen op de vrijmarkten. De vrijmarkt begint op woensdagmiddag 26 april om 17.00 uur en duurt tot donderdagmiddag 27 april om 17.00 uur. In het Lumièrepark mogen kinderen op Koningsdag deelnemen aan hun eigen kleedjesmarkt. Vanaf 08.00 uur mogen zij op een kleedje hun eigen speelgoed verkopen in het park.

Koningsnacht bij Het Steegje

Bij café Het Steegje in Almere Buiten wordt ook dit jaar Koningsnacht weer gezellig: vanaf 22.00 uur tot in de vroege uurtjes onder andere muziek van Danny Lit, Saskia Soulfull en DJ Goldie.

Koningsnacht @ Grote Markt

Op woensdag 26 april wordt er tijdens Koningsnacht ook feest gevierd op de Grote Markt tijdens Kings Night Dance. Van 19.00 tot 24.00 uur draaien verschillende DJ's hun beste club, house, disco en dancebeats.

Koningsdag @ Grote Markt

Zoals elk jaar wordt er tijdens Koningsdag op de Grote Markt flink uitgepakt. Dit jaar van 12.00 tot 22.00 uur onder andere optredens van Pleun (winnares The Voice Of Holland 2017), Dries Roelvink, Jody Bernal, Jeroen Post en The Soca Boys.

Koningsdag bij Café 't Lievertje en Brasserie Julia

Op het terras bij Café 't Lievertje en Brasserie Julia aan de Sluiskade in Almere Haven wordt dit jaar van 13.00 tot 21.00 uur groot feest gevierd met optredens van Georges Lotze, Ramon Beense, MITS en Del Prado.

Koning Cultuur Festival @ Almere Haven

Voor de tweede keer op rij zal er in Almere Haven het festival 'Koning Cultuur' worden georganiseerd. Van 10.00 tot 20.00 uur is de Havenkom ingericht met muziek, theater, Koningsdagspellen en lekker eten: vermaak voor iedereen.

Koningsdag voor kinderen in de Eilandenbuurt

Op het schoolplein van De Archipel aan de Maldivenweg kunnen kinderen op Koningsdag van 10.00 tot 13.00 uur op de kleedjesmarkt hun spulletjes verkopen. Ook kunnen zij zingen, dansen, muziek maken én knutselen.

Koningsdag in het Cascadepark

In Almere Poort wordt Koningsdag vooral in het Cascadepark gevierd waar naast de traditionele kleedjesmarkt ook verschillende activiteiten te doen zijn voor kinderen. Koningsdag in het Cascadepark begint om 10.00 uur. Zo kunnen kinderen zich laten schminken, als een echte koning(in) op de foto gaan, zijn er versnaperingen als limonade, softijs en suikerspinnen en nog veel meer.

Koningsdag-special @ Men At Work

Voor de eerste keer organiseert Men At Work een Koningsdag-special op 27 april! Omdat veel festivals vroegtijdig zijn afgelopen omdat de dag erna een normale werkdag is, opent Men At Work op 27 april al om 22.00 uur in plaats van 23.00 uur. Met DJ's als Rufus Riley, Lyy worden tot in de vroege uurtjes de lekkerste hitjes gedraaid. Entree is gratis.

Kingsday Special @ Club Avenue

Bij Club Avenue op de Grote Markt wordt het op Koningsdag vanaf 23.00 uur een spetterend feest. De top-DJ's van Club Avenue zorgen die avond en nacht voor een lekkere sfeer met Urban, House, Electric, Afrohouse en Moombahton-klanken. Zij zullen geflankeerd worden door verschillende special acts waarbij je kunt denken aan danseressen, live acts en entertainment. Club Avenue is met Koningsdag geopend vanaf 23.00 uur tot in de vroege uurtjes.

Max Joling

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content - met woorden.