Maak kans op een Thuisbezorgd.nl-coupon ter waarde van €10,- door mee te doen aan onze enquête!

Tweede editie van Koning Cultuur Festival in Almere Haven  Een festival dat geschikt is voor zowel jong en oud wat dit jaar voor de tweede keer wordt gehouden wordt gehouden: het Koning Cultuur Festival. Volgens organisator Jasper van Es maken alle activiteiten bij elkaar het festival uniek: "Voor kinderen zijn er activiteiten, er is een foodtruck, vrijmarkt voor kinderen, muziekbandjes, DJ's, een photobooth-bus: noem maar op." Vorig jaar trok de eerste editie van het festival 350 bezoekers wat voor de organisatie reden was om een dit jaar opnieuw het festival te houden: "De bezoekers van vorig jaar omschreven het festival als leuk, gezellig en creatief. Zij vonden het eindelijk weer eens wat anders in Almere. Ook de kinderen voelden zich vrij waardoor de ouders zich dat automatisch ook voelden", aldus Van Es.

Ontstaan

Het idee om het festival te houden is twee jaar geleden ontstaan toen de organisatoren elkaar tegenkwamen in de wandelgangen van het creatieve bolwerk De Blauwe Reiger in Almere Haven: "Al koffiedrinkend in elkaars werkplaats kwamen wij er achter dat wij qua interesses en werkzaamheden veel overeenkomsten hadden en waar nodig elkaar qua expertise konden aanvullen." Omdat iedereen wel zin had in een feestje en daarvoor de middelen als muziek, eten en de ervaring in festivalorganisatie aanwezig waren is het concept opgezet van het festival wat zich nu dus uitbeeld in een tweede editie van het Koning Cultuur Festival met nu de Havenkom als locatie. Het Koning Cultuur Festival begint op Koningsdag om 10.00 uur en zal om 20.00 uur worden afgesloten.

Max Joling

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content - met woorden.

reacties