Maak kans op een Thuisbezorgd.nl-coupon ter waarde van €10,- door mee te doen aan onze enquête!

Studenten ontwikkelen 'studeerpil' voor medestudentenDe twee studenten Michiel Pham (21) uit Almere en Ralph Looijen (22) uit Amsterdam hebben een zogenoemde studeerpil ontwikkeld om hun medestudenten zo goed mogelijk te laten leren. Volgens het tweetal dat Biomedische Wetenschappen studeert aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) is het middel vooral ontwikkeld zodat studenten niet meer naar middelen grijpen die normaal gesproken alleen onder doktersvoorschrift te verkrijgen zijn. Met de studeerpil welke de naam Rocketbrain draagt wordt de focus, concentratie, geheugenvorming, energie en cognitie in de hersenen aangescherpt: "Studenten kunnen Rocketbrain bijvoorbeeld gebruiken voor het leren van een tentamen. In deze tijd heb je naast een hoge druk voor het tentamen ook bepaalde prikkels door bijvoorbeeld je smartphone waardoor je je aandacht kan verliezen", vertelt Michiel Pham. Om het tentamen vervolgens te halen grijpen studenten vervolgens naar middelen als Ritalin (medicijn voor ADHD) of Modafinil (medicijn voor slaap-waakstoornissen) waarvan onderzoek uitwijst dat misbruik van deze twee genoemde medicijnen veel ongewenste effecten met zich mee kan brengen. "Rocketbrain voldoet aan de voorwaarden van de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA). De ingrediŽnten zijn uitsluitend gebaseerd op grondig wetenschappelijk onderzoek wat betekent dat van alle ingrediŽnten officieel is aangetoond dat zij een positief effect hebben op de werking van de hersenen", vertelt Pham verder.

Doelgroepen

Niet alleen is Rocketbrain geschikt om studenten te helpen bij hun tentamen, maar ook bijvoorbeeld voor mensen die hun rijexamen gaan afleggen of mensen die op hun werk een deadline moeten halen en zelfs sporters of competitieve gamers vallen in de doelgroep.

Positieve reacties

Diegenen die Rocketbrain al eerder hebben gebruikt reageerden positief. Volgens Looijen zijn de reacties veelbelovend en is Rocketbrain klaar om kennis te laten maken met de doelgroep waar Rocketbrain onder valt: "In de testfase hebben we natuurlijk ťťn en ander zorgvuldig bijgesteld wat veel tijd kostte, maar ons product is nu echt af." Meer informatie is te vinden op de website van Rocketbrain Ľ

Max Joling

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content - met woorden.

reacties