Maak kans op een Thuisbezorgd.nl-coupon ter waarde van €10,- door mee te doen aan onze enquête!

Wethouder Peeters in gesprek met kickboksende jongeren in Tussen de VaartenWethouder René Peeters bracht afgelopen woensdag een bezoek aan de kickbokstraining in buurtcentrum Cobra in Tussen de Vaarten. De wethouder ging met de deelnemende jongeren in gesprek en deed zelf actief mee aan deze training. De kickbokstraining maakt deel uit van het BUDO project: een samenwerking tussen De Schoor en Tactus Verslavingszorg voor jongeren die te maken hebben met een (dreigende) verslaving, met andere problematiek en hangjongeren zonder zinvolle dagbesteding. Sporten helpt deze jongeren de kans om te werken aan hun zelfvertrouwen, weerbaarheid, discipline en gezondheid. Naast kickboksen kunnen deze jongeren ook meedoen aan bijvoorbeeld CrossFit of voetbal.

Jubileum

Het Almeerse BUDO project bestaat inmiddels 10 jaar, in deze periode is het met het project veel bereikt. Zo zijn veel jongeren geholpen bij het oppakken van hun leven. Het jubileum wordt op donderdag 29 juni met alle betrokken samenwerkingspartners gevierd. Volgens Peeters passen vecht- en verdedigingssporten zoals BUDO goed bij een stad als Almere:  "Jong, kleurrijk en multicultureel zijn termen die zowel bij de stad Almere als bij vecht- en verdedigingssporten passen. We zien ook dat deze sporten in Almere relatief veel beoefend worden en dat er veel sportaanbieders zijn, die zich op dit terrein begeven." Ook vindt de wethouder BUDO een mooi voorbeeldproject dat bijdraagt aan een gezonde jeugd in de stad. "Het budo project is een voorbeeld van de maatschappelijke kansen die de sport biedt. Waarden als respect, discipline, concentratie, zelfbeheersing en hard werken zijn belangrijk. Met het budo project worden jongeren met een dreigende verslaving geholpen het leven op de rit te houden", aldus Peeters.

Max Joling

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content - met woorden.

reacties