Maak kans op een Thuisbezorgd.nl-coupon ter waarde van €10,- door mee te doen aan onze enquête!

Prijzen van huurwoningen in Almere gestegen met 12,6 procentDe prijzen van huurwoningen in de vrije sector in Almere zijn fors gestegen. Volgens een rapport van Pararius is er in Almere een stijging van 12,6 procent. Volgens het platform voor huuraanbod in Nederland zijn veel huurders nu opzoek naar een woning in randgemeenten als Almere omdat het huren van een woning in de vrije sector in steden binnen de randstad als Amsterdam te duur is geworden. In Amsterdam betaalt men met 22 euro per vierkante meter overigens het meest voor een huurwoning in de vrije sector.

Gemiddelde huurprijs

Landelijk is de gemiddelde huurprijs per vierkante meter op dit moment 14,70 euro (in Almere 10,07 euro), n jaar geleden was dit nog 13,38 euro (in Almere 8,94 euro). Bij de gemiddelde huurprijzen per vierkante meter in Flevoland vallen de huurprijzen in Almere iets hoger uit dan het gemiddelde in de provincie. Zo is de gemiddelde huurprijs per vierkante meter in Flevoland op dit moment 9,85 euro. En jaar geleden was dit nog 8,90 euro.

Max Joling

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content - met woorden.

reacties