Maak kans op een Thuisbezorgd.nl-coupon ter waarde van €10,- door mee te doen aan onze enquête!

3,5 miljoen euro extra nodig voor Floriade, totale kosten nu 96,5 miljoen euroDe gemeente Almere wil 3,5 miljoen euro extra beschikbaar stellen voor de veiligheid en logistiek omtrent de Floriade in 2022. Daarmee zullen de totale kosten voor de wereldtuinbouwtentoonstelling uitkomen op 96,5 miljoen euro. De gemeenteraad moet nog akkoord geven voor het vrijmaken van het miljoenenbedrag. Elk jaar tot aan 2022 zal er 700.000 euro vrijgemaakt moeten worden. De gemeente baseert zich op een rapport van een adviesbureau die aangaf dat er meer geld nodig is voor de organisatie van de Floriade.

Opnieuw verhoogd

In juli vorig jaar werd er eerder al anderhalf miljoen euro extra vrijgemaakt waardoor de totale kosten uitkwamen op 93 miljoen euro, wat nu dus 96,5 miljoen euro is geworden. In 2012 schatte de gemeente de totale kosten nog op 77 miljoen euro. De gemeente gaat er vanuit dat ondanks dat het uittrekken van extra miljoenen, geen verlies zal worden geleden op de Floriade.

Enquête Floriade

Almere Nieuws is donderdag een enquête gestart over het beeld onder inwoners over de Floriade, deelnemers maken kans op een Nationale Dinerbon twv. €100,-. Klik hier om deel te nemen aan de enquête bestaande uit 9 vragen »

Max Joling

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content - met woorden.

reacties