Maak kans op een Thuisbezorgd.nl-coupon ter waarde van €10,- door mee te doen aan onze enquête!

Mogelijk uitbreiding van blauwe zone in wijken rondom Almere CentrumEr komt mogelijk een uitbreiding van de blauwe zone in de wijken rondom Almere Centrum. Onder andere bij de bewoners van de Stedenwijk is de gemeente een onderzoek gestart naar de overlast door winkelend publiek in Almere Centrum die de auto in de naastgelegen wijken parkeert.

Winkelend publiek

"Om het parkeren van centrumbezoekers en werknemers in de omliggende wijken tegen te gaan, denken wij na over het uitbreiden van de bestaande blauwe zone", aldus de gemeente. Het voornemen is om de blauwe zone uit te breiden tot aan natuurlijke grenzen als een dreef, busbaan of water waardoor de gemeente verwacht dat het niet langer aantrekkelijk is om de auto buiten Almere Centrum te parkeren waar betaald parkeren is ingesteld. In 2014 werd de blauwe zone ook al uitgebreid: toen werden een aantal straten uit de Filmwijk en Stedenwijk toegevoegd aan het gebied. Ook het parkeerterrein bij de sporthal Stedenwijk viel daaronder.

Max Joling

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content - met woorden.

reacties