Maak kans op een Thuisbezorgd.nl-coupon ter waarde van €10,- door mee te doen aan onze enquête!

Onderzoek naar financiŽle positie Dierenasiel AlmereDe gemeente Almere gaat een onderzoek laten uitvoeren naar het Dierenasiel Almere na eerdere berichtgeving over de financiŽle positie van het asiel. Dat meldt het college van B&W in een brief aan de gemeenteraad. In februari dit jaar meldde de krant Gooi- en Eemlander op basis van een financieel deskundige dat het asiel technisch failliet zou zijn. Zo zou het asiel een negatief eigen vermogen van 872.605 euro met een balanstotaal van 236.693 euro.

Onderzoek

Naar aanleiding van de berichtgeving stelde de PvdA schriftelijke vragen waarna het college gesprekken heeft gevoerd met het bestuur van het asiel. Om de samenwerking met het asiel voort te zetten, heeft het college een aantal voorwaarden gesteld. Zo zal een onafhankelijk accountantsbureau een onderzoek verrichten, zullen alle statuten van de stichting gevolgd moeten worden en wordt er een penningmeester en kascommissie aangesteld. Afhankelijk van de resultaten van het onderzoek zal het college de samenwerking blijven voortzetten.

Max Joling

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content - met woorden.

reacties