Maak kans op een Thuisbezorgd.nl-coupon ter waarde van €10,- door mee te doen aan onze enquête!

Politie voorkomt mogelijke moord dankzij inzet arrestatieteam op HogeringEen arrestatieteam van de politie heeft vorige week twee mannen van 45 en 32 jaar aangehouden in Almere en denkt daarmee een moord te hebben voorkomen. Dat meldt de politie donderdag. Volgens de politie reden de twee mannen vorige week donderdag in een gestolen BMW op de Hogering waar zij zijn overmeesterd en ontwapend. Zij worden er van verdacht plannen te hebben voorbereid voor het plegen van een moord. In de nacht van vorige week donderdag op vrijdag werd er een 39-jarige vrouw opgepakt voor medeplichtigheid.

13Baudette

Binnen een lopend strafrechtelijk onderzoek onder de naam '13Baudette', onder supervisie van een officier van justitie van het parket Amsterdam, werd duidelijk dat er mogelijk iemand voor zijn leven moest vrezen. Een team van Amsterdamse rechercheurs heeft zich met dit onderzoek bezig gehouden: het vermoedelijke slachtoffer en de drie aangehouden verdachten zijn bekenden van de politie. Het vermoedelijke doelwit is op voorhand op de hoogte gesteld.

Richting het doelwit

Toen de auto in de richting van het doelwit reed is er besloten om een arrestatieteam in te schakelen die de twee mannen uiteindelijk op de Hogering heeft aangehouden. En van de inzittenden had een pistool in zijn bezit. Het drietal is gehoord maar hebben tijdens de verhoren geen openheid gegeven. Zoals gebruikelijk is in dergelijke onderzoeken zullen de rechercheurs uitzoeken of de verdachten betrokken zijn geweest bij andere zware misdrijven.

Max Joling

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content - met woorden.

reacties