Meldingen van hulpdiensten in Almere realtime in je tijdlijn op Facebook ontvangen? - Klik hier voor meer informatie.
Klik om te vergroten

Directeur Columbusschool over schoolkamp: "meer dan alleen halalvlees"
Laatste update: donderdag 08 juni 2017 - 18:20 uur


Tijdens het schoolkamp voor leerlingen van de Columbusschool in Almere Poort vorige maand, was voor leerlingen meer aanbod dan alleen halalvlees en vegetarische maaltijden. Zo blijkt uit een e-mail die na ophef aan ouders is verstuurd. Voorafgaand aan het schoolkamp is er een informatieboekje meegeven aan ouders dat er tijdens het schoolkamp met het thema 'Ik hou van Holland' rekening werd gehouden 'met ieders dieetwensen' en daarom halalvlees aanbood. Wanneer leerlingen dat niet wilden, konden zij ook voor een vegetarische maaltijd kiezen.

Onhandig gecommuniceerd

"Helaas hebben we  in ons boekje van dit jaar wat onhandig gecommuniceerd over de aard en herkomst van ons eten", aldus Thijs Remmers (directeur Columbusschool) in de mail. Volgens Remmers werd er tijdens het schoolkamp ook 'gewoon' vlees en koosjer vlees aangeboden.

Schriftelijke vragen

Ouders die het boekje in handen kregen uitten hun zorgen bij de PVV die er vervolgens schriftelijke vragen over stelde aan het college die afgelopen dinsdag zijn beantwoord. Als antwoord op de schriftelijke vragen zegt het college van de school een toelichting te hebben gehad dat er naast halalvlees en vegetarische maaltijden ook andere soorten maaltijden werden aangeboden.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Deel dit artikel dan via social media!

Max Joling

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content - met woorden.