Meldingen van hulpdiensten in Almere realtime in je tijdlijn op Facebook ontvangen? - Klik hier voor meer informatie.
Klik om te vergroten

[Foto's] Deelnemers trotseren hitte tijdens Almere City Run
Laatste update: maandag 19 juni 2017 - 10:32 uur


Ondanks het tropische weer is de Almere City Run afgelopen zondag toch goed verlopen. Ruim 3000 lopers legden verschillende parcours af door verschillende delen van Almere Stad, zo was de jeugd in de ochtend als eerst aan de beurt tijdens de 1,8 kilometer, gevolgd door de 4 kilometer, 7 kilometer, 14 kilometer en tot slot de 21 kilometer. Winnaar van de halve marathon (21 kilometer) is de Lelystedeling Gayri Hawery die met een tijd van 1 uur, 12 minuten en 3 seconden over de finish kwam. Bij de halve marathon voor vrouwen won de Leidse Mariska Brittijn, zij kwam met een tijd van 1 uur, 28 minuten en 52 seconden over de finish.

Koninklijk tintje

Ook had de Almere City Run dit jaar weer een koninklijk tintje: Prins Pieter-Christiaan deed mee aan de halve marathon. De prins kwam over de finish met een tijd van 1 uur, 31 minuten en 40 seconden en is daarmee sneller dan vorig jaar: toen legde Pieter-Christiaan dezelfde afstand af in 1 uur, 33 minuten en 40 seconden.

Foto's


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Deel dit artikel dan via social media!

Max Joling

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content - met woorden.