Geslaagde proef met zonnepanelen op 700 sociale huurwoningen in Almere


Woningcorporatie De Alliantie heeft een proefproject afgerond waarbij zonnepanelen werden aangebracht op ruim 700 sociale huurwoningen in Almere. De bewoners van deze woningen houden nu in ruil voor hogere servicekosten, onderaan de streep geld over doordat hun energiekosten omlaag zijn gegaan. Volgens De Alliantie hebben de bewoners het proefproject beoordeeld met een 7,5 als cijfer.

Experiment

De Alliantie is een groot voorstander van het duurzaam opwekken van zonne energie. "Zonnepanelen zijn goed voor het milieu én voor de portemonnee van onze huurders", vertelt gebiedscoördinator Bianca Themen. Van alle bewoners die de woningcorporatie heeft benaderd om mee te doen aan het project, heeft uiteindelijk 60 procent meegedaan met als belangrijkste reden de eigen besparing en het milieu. "Het is een win-win situatie. Voor de huurders lagere energiekosten en De Alliantie straks in de top-3 van milieuvriendelijkste woningcorporaties", aldus één van de deelnemende bewoners.

Meer zonnepanelen

Door het geslaagde proefproject is de woningcorporatie van plan om meer zonnepanelen te plaatsen op woningen in Almere en in de andere regio's.

Max JolingBekijk profiel »

Journalist, auteur, columnist en daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes.

Reacties

Log in om reacties te bekijken en te plaatsen.