Maak kans op een Thuisbezorgd.nl-coupon ter waarde van €10,- door mee te doen aan onze enquête!

Scholen gaan nu ook afval scheidenDe scholen in Almere gaan afval scheiden. Donderdag ondertekende de gemeente Almere, Almeerse Scholengroep (ASG), Stichting Prisma en Van Gansewinkel de overeenkomst 'gescheiden bedrijfsafvalinzameling'. Met de ondertekening van deze overeenkomst zetten de vier boven genoemden samen een stap op weg naar 'een stad zonder afval'. Het is de eerste keer dat er in Nederland een overeenkomst is gesloten voor het gescheiden ophalen en verwerken van bedrijfsafval.

Stad zonder afval

De gemeente heeft de ambitie om in 2020 een stad zonder afval te zijn. "Omdat gescheiden inzamelen voor bedrijven niet wettelijk geregeld is, geldt dit alleen voor inwoners. De gemeente wil als bedrijf het goede voorbeeld geven en heeft in 2016 in het stadhuis de eerste stap gezet op weg naar gescheiden inzamelen", aldus de gemeente. Het afval bij de scholen zal worden ingezameld en verwerkt door Van Gansewinkel.

Max Joling

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content - met woorden.

reacties