Maak kans op een Thuisbezorgd.nl-coupon ter waarde van €10,- door mee te doen aan onze enquête!

Camping Waterhout tot november volgend jaar op huidige locatieDe gemeente Almere en camping Waterhout hebben een overeenstemming bereikt: de camping mag tot 1 november 2018 blijven staan op het huidige terrein. Dat melden beide partijen dinsdag in een verklaring. In de vaststellingsovereenkomst zijn, naast een schadeloosstelling voor de overdracht van de gronden, ook afspraken gemaakt over voorwaarden rond een mogelijke verhuizing naar een andere locatie in Almere: Schateiland in Noorderplassen - de gemeente en de camping zijn hier positief over.

Verhuizing niet definitief

De verhuizing naar Schateiland is nog niet definitief, zo is een wijziging in het bestemmingsplan nodig. Bewoners en organisaties zullen bij dit proces worden betrokken. De gemeente is bereid om na besluitvorming over het bestemmingsplan te investeren in aanpassingen in de openbare ruimte op Schateiland; dit gaat om een bedrag van ongeveer 3 miljoen euro, dat deels wordt gedekt uit vervangingsbudgetten. De verwerving van de gronden op het Floriadeterrein betekent een verlaging van de risicoreservering waarover eerder is gerapporteerd. De kosten van de verwerving verwacht de gemeente terug te verdienen bij de ontwikkeling van de stadswijk. "Mocht de verplaatsing niet lukken, is enkel sprake van een schadeloosstelling. De financiŽle aspecten van de afspraken worden na de zomer voorgelegd aan de gemeenteraad", aldus de gemeente.

Floriade

Door de noodzakelijke verbreding van de A6 en de realisatie van het evenement Floriade in 2022 en de stadswijk daarna kan camping Waterhout niet op de huidige locatie blijven. Volgens de gemeente hebben zij zich continu ingespannen om tot een oplossing te komen voor de camping: "Nu dit is gelukt, kan onder voorbehoud van instemming van de gemeenteraad de onteigeningsprocedure worden stopgezet."

Max Joling

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content - met woorden.

reacties