Maak kans op een Thuisbezorgd.nl-coupon ter waarde van €10,- door mee te doen aan onze enquête!

De Alliantie realiseert 72 woningen in Odeonpark voor starters en statushoudersWoningcorporatie De Alliantie heeft in een halfjaar tijd in totaal 72 sociale huurwoningen weten te realiseren in het Odeonpark. "De twee- en driekamerwoningen zijn 35 tot 55 vierkante meter groot en mogen hier 15 jaar blijven staan", aldus een woordvoerder van De Alliantie. De woningen zijn bestemd voor starters - waaronder statushouders.

Starterswoningen

Het Odeonpark was begin dit jaar nog een braakliggend terrein. "Het is bijna niet voor te stellen dat we in zo'n korte tijd zoveel woningen hebben kunnen realiseren met het woonconcept van NEZZT", vertelt gebiedsontwikkelaar Jolanda Niessen. Omdat de woningen er tijdelijk staan met een duur van 15 jaar komen de woningen bovenop de woningbouwafspraken met de gemeente Almere: hierin is overeengekomen dat De Alliantie ruim 1000 sociale huurwoningen gaat bouwen in de komende 15 jaar. "Met Odeonpark dragen we dus een extra steentje bij aan het terugdringen van het tekort aan betaalbare starterswoningen en het verkorten van de wachtlijst voor woningzoekenden", vertelt Niessen. De woningen worden na het gebruik op Odeonpark ingezet op andere locaties. Dit is mogelijk omdat de woningen zo zijn ontworpen dat zij kunnen worden verplaatst en aangepast.

Max Joling

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content - met woorden.

reacties