Maak kans op een Thuisbezorgd.nl-coupon ter waarde van €10,- door mee te doen aan onze enquête!

"Media036 heeft juist geld tegoed van Peter van de Rijt"Peter van de Rijt, ex-presentator van stadsomroep Media036 die eerder beweerde geld tegoed te hebben van de voormalig voorzitter van de omroep, blijkt zelf een aantal financiŽle uitglijders te hebben gemaakt in het verleden. Dat blijkt uit een reportage van het televisieprogramma NOVA welke in september 2005 is uitgezonden. In dat jaar stelde Van de Rijt zich kandidaat voor het voorzitterschap van de PvdA. "Een man die houdt van de goede dingen des levens heeft in de loop der jaren heen een spoor achtergelaten van onbetaalde rekeningen", leidt presentator Jeroen Pauw in.

Meerdere schuldeisers

In de reportage stelt schrijver Harry Oltheten dat hij geld van Van de Rijt tegoed zou hebben na een boek te hebben geschreven voor Van de Rijt. De schrijver stelt daarnaast ook dat de ex-presentator en tevens columnist zou kunnen lijden aan pseudologia phantastica, een ziekelijke vorm van liegen. Ook komt er in de reportage een slachtoffer aan het woord die stelt een groot bedrag tegoed te hebben doordat Van de Rijt geld beheerde uit een erfenis die het slachtoffer erfde van haar overleden vader: "Van dat bedrag heb ik destijds 10.000 gulden en uiteindelijk 30.000 euro terug gezien." Van de Rijt stelt dat de personen in de video de dupe zijn geworden van een faillissement. Naar aanleiding van de ophef die na de reportage ontstond, trok Van de Rijt zich terug als kandidaat voor het voorzitterschap van de PvdA. Ook Willem Miermans, voorzitter van Media036 zegt dat de omroep nog geld te goed heeft van de ex-presentator. "Ja, wij krijgen ook nog een aanzienlijke som geld. Wij zijn blijkbaar niet de enige die zijn opgelicht. Gedeelde smart is halve smart zullen we maar zeggen", aldus Miermans.

Media036

In een publicatie van Almere Deze WEEK stelde Peter van de Rijt dat hij juist geld tegoed zou hebben van Willem Miermans (ex-voorzitter Media036) wat door de omroep werd ontkend. In een kort geding†welke door de omroep werd aangespannen werd geŽist dat de krant een rectificatie zou plaatsen. Het kort geding werd uiteindelijk gewonnen door de krant. Marcel Beijer, redacteur bij Almere Deze WEEK zegt de video niet te kennen: "wij kennen de video niet, dit heeft dus ook niet meegespeeld bij ons eerdere artikel." Wel zegt Beijer bekend te zijn met zijn verleden bij FC Volendam.

Video

Max Joling

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content - met woorden.

reacties