Meldingen van hulpdiensten in Almere realtime in je tijdlijn op Facebook ontvangen? - Klik hier voor meer informatie.
Klik om te vergroten

Petitie voor behoud Haddock en vertrek wethouder Herrema
Laatste update: vrijdag 11 augustus 2017 - 17:59 uur


Er is een petitie gestart voor het behoud van jachthaven Haddock en het vertrek van wethouder Tjeerd Herrema. Philippe van Thiel, eigenaar van de jachthaven, moet voor 23 augustus aanstaande een nieuwe huurovereenkomst ondertekenen waarin voorwaarden staan waar hij niet akkoord mee wil gaan. In de nieuwe huurovereenkomst wordt Haddock als 'stadsjachthaven' in de nieuw te bouwen Floriadewijk gezien: hierdoor zal er geen plaats meer zijn voor een loods, werf, walplaatsen, parkeergelegenheden, survival Ún zeilschoolactiviteiten.

Persoonlijke vete

Tegenover de krant Almere Deze WEEK zegt Van Thiel geen contact meer te hebben met wethouder Herrema: "Ik had mijn vertrouwen in hem opgezegd nadat hij me heeft bedreigd dat de gemeente mijn bedrijf zeer streng zou gaan handhaven." Om bovengenoemde reden lijkt het voor Van Thiel een persoonlijke vete te zijn geworden: "De gemeente zal mijn bedrijf liquideren en ik zal me daar bij neer moeten leggen. Maar dat betekent niet dat ze van me af zijn. Ik kan het goedgekeurde bestemmingsplan laten stilleggen en ik stap naar de rechter. Er zijn zoveel getuigen die kunnen bevestigen dat de gemeente een merkwaardig spel speelt", aldus Van Thiel tegenover de krant. De petitie is op het moment van schrijven al meer dan 1000 keer getekend.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Deel dit artikel dan via social media!

Max Joling

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content - met woorden.