Maak kans op een Thuisbezorgd.nl-coupon ter waarde van €10,- door mee te doen aan onze enquête!

SP uit zorgen over mogelijke asbest bij grote brand aan BolderwegDe SP in Almere heeft haar zorgen geuit over de brand die in de nacht van dinsdag op woensdag woedde in een bedrijfsverzamelgebouw aan de Bolderweg. Volgens de partij is het pand in 1987 gebouwd wat kan betekenen dat het pand asbesthoudend materiaal bevat kan hebben. De brandweer zou volgens de partij geen metingen hebben uitgevoerd omdat de brandweercommandant geen asbestdeeltjes zou hebben zien dwarrelen. "Aangezien asbestdeeltjes slechts een paar micron in omvang zijn (niet zichtbaar voor het blote oog) is het onmogelijk dit te constateren", aldus Erwin Prins namens de SP.

Schriftelijke vragen

De SP heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college. Zo wil de partij onder andere weten waarom er uit voorzorg geen NL-Alert is verstuurd, geen luchtmetingen zijn gedaan en waarom het pand niet uit de lijst van asbestverdachte panden staat.

Max Joling

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content - met woorden.

reacties