Maak kans op een Thuisbezorgd.nl-coupon ter waarde van €10,- door mee te doen aan onze enquête!

Almeerse agent Jan-Willem mogelijk in strijd met privacywetgeving door vlogsDe Almeerse agent Jan-Willem is mogelijk in strijd met de privacywetgeving. Door zijn vlogs zijn adressen van verdachten, slachtoffers en omwonenden makkelijk te achterhalen. Tot die conclusie kwam het NCRV-programma De Monitor. Door te kijken naar de omgeving waar het incident in de vlog zich afspeelt en vervolgens op Google Maps te zoeken, kan de exacte locatie gemakkelijk worden achterhaald.

Vragen

Het NCRV-programma heeft inmiddels vragen gesteld aan de politie en Autoriteit Persoonsgegevens of de richtlijnen goed worden opgevolgd. De Monitor zegt 15 september met een verhaal te komen over de personen die herleidbaar zijn uit de vlogs van de Almeerse agent.

Max Joling

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content - met woorden.

reacties