Maak kans op een Thuisbezorgd.nl-coupon ter waarde van €10,- door mee te doen aan onze enquête!

AD: "Externe ambtenaar verdiende 250.000 euro bij gemeente Almere"De gemeente Almere heeft vorig jaar een externe ambtenaar voor 250.000 euro ingehuurd. Dat meldt het AD donderdag. De krant deed onderzoek naar 148 bestuursorganen en salarissen die zij voornamelijk aan externe ambtenaren betalen.

Meer dan een minister

Met de 250.000 euro die de externe ambtenaar heeft binnengeharkt via de gemeente, is er meer verdiend dan het salaris van een minister. Volgens het AD is het echter niet verboden om een externe ambtenaar dit salaris te bieden. Wel werkt de overheid aan een nieuwe wet waarin dit zal worden verboden.

Schriftelijke vragen

De PVV in Almere noemt het schandalig en zal schriftelijke vragen gaan stellen aan het college. "College Almere betaalt volstrekt idiote bedragen aan externe. Dit is niet uit te leggen aan Almeerders", vertelt Toon van Dijk (PVV).

Max Joling

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content - met woorden.

reacties