Meldingen van hulpdiensten in Almere realtime in je tijdlijn op Facebook ontvangen? - Klik hier voor meer informatie.
Klik om te vergroten

Almeerse organisaties gaan samenwerken om schrijf- en leesproblemen tegen te gaan
Laatste update: vrijdag 08 september 2017 - 13:18 uur


Humanitas, De Schoor, de nieuwe bibliotheek en VMCA gaan in samenwerking met Stichting Lezen en Schrijven hun inspanningen verhogen om Almeerders te helpen die door omstandigheden niet goed kunnen lezen of schrijven. "In Almere wonen naar schatting 13.000 mensen die door omstandigheden niet goed kunnen lezen en/of schrijven, het gaat hierbij om autochtone Nederlanders", vertelt Yvette van Ree (VMCA).

Nog meer mensen helpen

De vier Almeerse organisaties bieden al geruime tijd taalhulp aan maar deden dat niet gezamenlijk. Nu dat wel het geval zal zijn, hopen de organisaties om nog meer mensen te kunnen helpen. "De gezamenlijke aanpak richt zich voor een groot deel op het signaleren en herkennen van mensen die moeite hebben met lezen en schrijven", vertelt Van Ree verder. Volgens Van Ree zullen co÷rdinatoren van de vier organisaties trainingen gaan geven aan medewerkers van bedrijven, scholen en organisaties. Na zo'n dergelijke training zullen diegenen die deelnamen aan de cursus mensen herkennen met schrijf en leesproblemen en hen op juiste wijze informeren en adviseren over de verschillende vormen van taalhulp. Het project tussen de vier organisaties en stichting Lezen & Schrijven zal binnenkort van start gaan.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Deel dit artikel dan via social media!

Max Joling

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content - met woorden.