Maak kans op een Thuisbezorgd.nl-coupon ter waarde van €10,- door mee te doen aan onze enquête!

Gemeente pakt verkeersonveiligheid Evenaar aanDe gemeente gaat de verkeersonveiligheid op de Evenaar in Almere Buiten aanpakken. Dat meldt het college van B&W in een brief aan de gemeenteraad. De verkeersonveiligheid op de Evenaar is al jarenlang onderwerp van gesprek. Uit onderzoek door de gemeente is gebleken dat de verkeersveiligheid zelf geen probleem is, maar de beleving van onveiligheid blijft bestaan.

Voorstellen

Na een bewonersavond in januari van dit jaar is een werkgroep opgesteld bestaande uit politie, Connexxion, scholen en Veilig Verkeer Nederland die een aantal voorstellen hebben gedaan welke nog dit jaar zullen worden uitgevoerd. Zo zullen overbodige borden worden verwijderd, zullen borden die het zicht ontnemen worden verplaatst, worden de flexdrempels vervangen door andere busvriendelijke drempels, zal er voorlichting worden gegeven op scholen en zullen er klaar overs worden ingezet. Ook worden er nog een aantal voorstellen verder uitgewerkt. Zo wordt er onder andere gewerkt aan ontwerpen voor een veiligere inrichting voor oversteekpunten voor voetgangers, doorstroming van de hulpdiensten en zal er worden gekeken naar de fiets- en voetoversteken om vervolgens te bepalen welke verwijderd of samengevoegd kunnen worden.

Max Joling

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content - met woorden.

reacties