Maak kans op een Thuisbezorgd.nl-coupon ter waarde van €10,- door mee te doen aan onze enquête!

Politie: "strenger toezicht op vlogs van agenten"De politie gaat het social media-beleid voor agenten aanscherpen en beter intern toezicht houden op berichten die agenten plaatsen op social media. Ook op de vlogs door onder andere de Almeerse agent Jan-Willem krijgen strengere toezicht. Aanleiding is het feit dat adressen van zowel slachtoffers als verdachten gemakkelijk zijn te achterhalen uit de vlogs. Afgelopen donderdag diende een privacy-expert een klacht in bij de politie over de kwestie.

Onderzoek

Het NCRV-programma De Monitor bekeek alle 149 vlogs van Jan-Willem waarbij in 28 gevallen persoonsgegevens te achterhalen viel. Alhoewel gezichten van verdachten en slachtoffers onherkenbaar zijn gemaakt, kan er aan de omgeving alsnog een adres worden achterhaald.

Aanpassingen

De politie gaat nu alle beelden bekijken die al online staan om vervolgens te beoordelen of er volgens de Wet politiegegevens is gehandeld. Wanneer dit niet het geval is, zullen de vlogs worden aangepast.

Max Joling

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content - met woorden.

reacties