Maak kans op een Thuisbezorgd.nl-coupon ter waarde van €10,- door mee te doen aan onze enquête!

Lil' Kleine zet KAFtival op z'n kopVrijdagavond heeft de tweede editie van KAFtival 1850 bezoekers getrokken, alle kaarten voor het festival waren uitverkocht. De hoofdact van het festival, Lil' Kleine, zette de grote zaal op z'n kop. Vijf uur voor aanvang verkocht het festival haar laatste kaarten. "Een indrukwekkende, uiteenlopende line-up bestaande uit o.a. RONDÉ, Raoul Heertje en Orange Skyline en een buitengewoon divers publiek zorgden voor een uitgelaten feeststemming in Kunstlinie Almere Flevoland", vertelt Geatan van de Sande namens de organisatie. Tijdens KAFTIVAL verandert het multifunctionele cultuurgebouw in Almere in een bruisend festival met diverse podia en een uiteenlopende programmering. Met KAFTIVAL als kickoff van het culturele seizoen laat KAF zien wat haar bezoekers kunnen verwachten in de nieuwe pop-programmering

Hoogtepunten

De avond begon met een vinylset van gelegenheidsformatie KAF Soundsystem in de tot wijntuin omgetoverde Citylounge. In de Middenzaal beet indieband Orange Skyline het spits af, gevolgd door een energiek optreden van de populaire rappers van Wilde Westen bestaande uit Mula B, Louivos, 3robi, Kingsize en Sjaak. Op de podia van Twisted en Echoes Of The Future knalden Wantigga en Get Lukie er een beest van een set uit, stegen de temperaturen tijdens de sets van Equalz en Leafs naar ongekende hoogtes op de podia van Artwave en Twisted en werden bij Badaboom de lachspieren getraind door Jörgen Raymann en Raoul Heertje. In een kolkende Grote Zaal feestten honderden tieners - onder leiding van hun favoriete vloggers - met SBMG en verschillende deejays. Als kers op de taart gaf de popsensatie RONDÉ een wervelende show en zette afsluiter Lil' Kleine een stampvolle middenzaal op zijn kop.

Trots

Artistiek leider Valery Mak zegt ontzettend trots te zijn dat het gelukt is om een succesvolle tweede editie van het festival neer te zetten: "Daarmee bewijzen we dat de eerste editie geen toevalstreffer was. Bovendien was toegang toen gratis en hebben mensen nu een kaartje gekocht. Het leukste vind ik dat wel zo'n gemêleerd publiek trekken en dat jong en oud met en naast elkaar kunnen genieten van dit festival", aldus Mak. De organisatie heeft laten weten dat er volgend jaar een vervolg komt op KAFtival. De derde editie zal plaatsvinden op vrijdag 28 september 2018.

Max Joling

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content - met woorden.

reacties