Maak kans op een Thuisbezorgd.nl-coupon ter waarde van €10,- door mee te doen aan onze enquête!

Foto: déze bussen rijden vanaf december door AlmereDe bussen waarmee vervoerder Syntus vanaf 10 december door Almere zal gaan rijden, bevatten onder andere brede deuren, brede gangpaden en een lage vloer. De All-Go bussen, zoals deze worden genoemd, zijn speciaal ontworpen voor het stadsvervoer in Almere. "Door de brede deuren kunnen grote groepen reizigers gemakkelijk in- en uitstappen. En door de handige klapzittingen, zijn er buiten de spitsritten extra zitplaatsen”, vertelt Manon Denessen woordvoerder van Keolis (onderdeel van Syntus). De allGo bussen bieden veel comfort, onder meer door de airconditioning. Daarnaast zijn de bussen rolstoelvriendelijk gemaakt en voorzien van een elektrisch verstelbare rolstoelplank. Grootste 15 meter vloot Veruit het grootste deel van de reizigers in stad en streek Almere wordt vanaf 10 december vervoerd met 15 meterbussen van MAN. De 15 meter bussen maken deel uit van de door Keolis geplaatste order bij MAN.  “Omdat rijden met deze 15 meter bus voor veel chauffeurs weer even wennen is, zorgen we ervoor dat onze nieuwe collega’s straks goed getraind op de juiste bus de weg op gaan. Met de bussen van Almere erbij heeft Keolis Nederland de grootste 15-meter vloot in Nederland”, vertelt Denessen.

Sociale veiligheid

Op verzoek van de gemeente Almere is bij de ontwikkeling van de bussen veel rekening gehouden met de sociale veiligheid. Door de specifieke indeling en voorzieningen als een afsluitbare veiligheidscabine voor de chauffeur en de handige plaatsing van spiegels door de hele bus, wordt het gevoel van veiligheid voor zowel de chauffeur als de reiziger vergroot. Ook is er geen contant geld aan boord. Denessen: ”Goed om te weten is dat betalen in de bus vanaf 10 december alleen met de pin of contactloos kan. Betalen met contant geld is niet mogelijk. Dat is wel zo veilig voor onze medewerkers en onze reizigers."

Max Joling

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content - met woorden.

reacties