Maak kans op een Thuisbezorgd.nl-coupon ter waarde van €10,- door mee te doen aan onze enquête!

Ruim 600 hardlopers bij 'De 30 van Almere'Ruim 600 hardlopers namen zondag met veel plezier en succes deel aan de 30 van Almere. Onder een stralend zonnetje -al begon de dag nog wat mistig- werden prachtige tijden gelopen. De hoofdafstand (de 30 kilometer) werd uiteindelijk gewonnen door Lelystedeling Gayri Hawery (1.44.40) en de Amsterdamse Natascha Schippers (2.06.04). Beide atleten waren enthousiast over het vernieuwde parcours dat bij de Topsporthal startte, vervolgens via Duin richting het Almeerderstrand voerde om uiteindelijk via de Gooimeerdijk-West en het Kromslootpark weer terug richting Topsporthal te gaan. "Het was zwaar", sprak Hawery omdat hij vanaf begin tot eind aan kop liep en zich dus aan niemand kon optrekken. Maar heel mooi en afwisselend. Ik ben tevreden over mijn eindtijd."

"Leuk parcours"

Ook Schippers was enthousiast over het parcours. "Het werd nergens saai. Je loopt door een wijk, langs het strand, langs het water en door bosgebied, dus dat is super." Schippers was sowieso een tevreden mens aangezien zij nog nooit 30 kilometer in wedstrijdvorm had gelopen en dus ook niet had verwacht te winnen. In de tweede ronde van tien kilometer ging ze de Almeerse Samantha de Knijff voorbij en vervolgens gaf ze haar koppositie niet meer uit handen. "Ik ben in voorbereiding op de marathon van Amsterdam, dus dit was een hele mooie generale repetitie." Het mannenpodium bij de dertig kilometer werd uiteindelijk gecomplementeerd door Rene de Lange uit Amsterdam (1.48.47) en Wouter Decock uit Brugge (1.49.37). Bij de vrouwen werd de Almeerse De Knijff dus tweede (2.11.53) en Diewertje Bax uit Haarlem derde (2.17.17).

Afwisselend

En of je het nu aan lopers op de dertig, twintig of tien kilometer vroeg: allemaal waren ze enthousiast over het vernieuwde parcours. "Het is lekker vlak, lekker snel en lekker afwisselend", was wat vrijwel iedere hardloper na afloop liet weten. De twintig kilometer werd overigens gewonnen door Sam Springer uit Delft. Hij deed 1.19.54 over de twee rondes. Tweede werd Anthonie van Dam uit Almere (1.20.37) en derde werd de eveneens Almeerse Mitchel van Ballegooij (1.21.37). Bij de vrouwen ging de winst naar de Almeerse Yvette van Wegen in een tijd van 1.29.08. Zij had een flinke voorsprong, want tweede dame werd de Almeerse Miriam van Silfhout die uiteindelijk na 1.32.31 finishte. Derde werd Diana van der Laan uit Almere in een tijd van 1.36.02. Almeers podium tien kilometer Bij de tien kilometer werd het mannelijke podium door Almeerders gedomineerd: Martijn Boot was oppermachtig en finishte na 36.46. Federico de Marco werd tweede in 38.03 en Jeroen Kolk complementeerde het podium met een eindtijd van 40.10. Bij de dames ging de winst naar Marleen Vos uit Lelystad. Zij had 43.36 nodig voor haar tien kilometer. De Almeerse Doris Gritsch (45.53) en Irma Schouten (46.21) maakten het podium compleet.

Max Joling

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content - met woorden.

reacties