Maak kans op een Thuisbezorgd.nl-coupon ter waarde van €10,- door mee te doen aan onze enquête!

[Foto's] Beweegtuin in Almere Buiten geopend door Tineke SchoutenWoensdagochtend heeft Tineke Schouten een beweegtuin voor kinderen en ouderen geopend in Almere Buiten. "Op jaarbasis sta ik maar liefst honderd keer op het podium. Ik weet dus als geen ander hoe belangrijk het is om fit te blijven. Als ik niet aan het werk ben, breng ik het liefste tijd door met mijn vijf kleinkinderen. Samen spelen en dollen is niet alleen heel leuk, maar geeft me ook een extra portie beweging", vertelde Schouten eerder.

Gemaakt door jong en oud

De beweegtuin is gemaakt van Almeers hout en gelegen aan de Genèvestraat in de Hoofdstedenbuurt. Leerlingen van lokale basisscholen werd gevraagd om hun ideeën voor de beweegtuin aan te leveren middels een tekening, deze ideeën zijn gebruikt als basis voor het uiteindelijke ontwerp. Een team van senioren heeft meegeholpen aan de bouw, ook de 63-jarige cabaretière hielp mee. "Bij Speelwerken komt alles samen: gezellige momenten met mijn kleinkinderen en samen in beweging komen. En dat in mijn eigen stad! Ik draag het initiatief dan ook een heel warm hart toe", aldus Tineke Schouten.

Lichaamspijn

Lichaamspijn bij senioren heeft grote impact op de relatie met hun omgeving en familieleden. De pijn zorgt er bij 26 procent voor dat zij niet in staat zijn om zoveel tijd met familie door te brengen als zij zouden willen: ook de relatie tussen grootouders en kleinkinderen lijdt hieronder. Meer dan de helft van de Nederlandse opa's en oma's (53 procent) verbergt hun lichaamspijn voor kleinkinderen.

Zonder pijn bewegen

Wanneer pijn ervoor zorgt dat senioren hun bewegingsvrijheid verliezen, heeft dit invloed op de kwaliteit van leven. Het is daarom belangrijk dat 55-plussers zonder pijn kunnen blijven bewegen. Als reactie hierop heeft Tineke Schouten woensdag in samenwerking met Voltaren een beweegtuin voor senioren en hun kleinkinderen geopend.

Foto's

Max Joling

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content - met woorden.

reacties