Maak kans op een Thuisbezorgd.nl-coupon ter waarde van €10,- door mee te doen aan onze enquête!

Enith Brigitha signeert bij StumpelOud-zwemster Enith Brigitha (62) heeft afgelopen zaterdag een signeersessie gehouden bij boekhandel Stumpel in Almere Stad. De signeersessie werd gehouden voor het boek 'Zwemmen in de schaduw van doping' wat is geschreven door Brigitha, het eerste exemplaar werd uitgereikt aan Leo Veldman (boekhandel Stumpel).

Levensverhaal

Het boek ‘Zwemmen in de schaduw van doping‘ vertelt over haar jeugd op Curaçao, de eerste wedstrijden en overwinningen, de grote successen, de badpakken-affaire, haar leven na het zwemmen. Een groot deel van het boek is gewijd aan Eniths ongelijke strijd tegen de DDR-zwemsters. Aan de hand van uitgebreid archiefonderzoek beschrijft auteur Jeannette van Ditzhuijzen het dopingsysteem, hoe het werkte en wie er verantwoordelijk voor waren. Enith zelf overigens bleef altijd positief: "Ondanks de oneerlijke strijd ben ik blij dat ik in de jaren zeventig heb gezwommen."

Max Joling

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content - met woorden.

reacties